SOILWORK СЕ ПРИСЪЕДИНЯВАТ КЪМ КАВАРНА РОК ФЕСТ 2016  

Още една знаменита шведска банда ще забие на Каварна рок фест 2016, който се организира от Loud Concerts и община Каварна. Soilwork ще се качат на сцената на 3 юли, когато ще свирят и тунизийците Myrath, а хедлайнер са Avantasia. Ден преди това, на 2 юли, ще видим и легендарните Therion.

Билетите са вече в продажба в мрежата на Eventim (www.eventim.bg) и партньорите в цялата страна - магазинитe Office 1 Superstore, OMV, Picadilly, Техномаркет, Технополис.

Цената на билет за един ден е 55 лв., а за двата фестивални дни – 99 лева. Седмица преди феста стойността им ще се повиши съответно на 65 лв.за ден и 109 лв.за двeте вечери.

 

Създадена през 1995 година от китариста Peter Wichers и вокалиста Björn “Speed” Strid, бандата издава два супер успешни албума, след което подписва с лейбъла Nuclear Blast. Следват серия от убийствени албуми, които излизат всяка година, като междувременно Soilwork правят турнета в Северна Америка, Европа, Австралия и Япония.

Бандата постепенно развива мелодичния си дет метъл стил, силно проявен в “Natural Born Chaos”, в който най-пълно се разкрива и майсторството на вокалните мелодии на  Björn “Speed” Strid. През 2005 г. излиза епохалната продукция “Stabbing The Drama”, която е последвана от 11-месечно турне с участие на Ozzfest наред с хедлайнерите Black Sabbath и Iron Maiden. Въпреки промените в състава, шведите продължават да набират фенове по света, издават два много силни албума и пътуват непрестанно по света с банди като Lamb of God и Killswitch Engage.

През 2013 г.издават опуса “The Living Infinite” – първият двоен албум в историята на мелодичния дет метъл с 20 песни, приети възторжено от критиката и феновете. Последното творение с марка Soilwork е от миналия август и е със заглавие “The Ride Majestic”. С него за пореден път доказват, че са истински майстори в своята област. В момента бандата е на турне в САЩ.