KОНЦЕРТЪТ НА TARJA TURUNEN СЕ МЕСТИ В АРЕНА АРМЕЕЦ СОФИЯ  

На 26 януари 2012 преди финландската метъл кралица на сцената ще излязат и италианците Sylpheed и Scala Mercalli

Финландската супер звезда Tarja Turunen ще изнесе самостоятелен концерт в София на 26 януари 2012 г. по покана на Loud Concerts. Първоначално събитието беше планувано за столичната зала Христо Ботев, но поради големия интерес към концерта, ще се проведе в “АРЕНА АРМЕЕЦ СОФИЯ”.

По време на събитието публиката ще бъде разположена на терена на залата, а трибуните ще бъдат прибрани и няма да се ползват.

Пушенето в залата е напълно забранено, включително и във фоайетата!

Фен, който пуши на територията на залата, ще бъде изведен навън, без възможност да се върне повече в нея!!!

Билетите за концерта на Tarja в София са в продажба в мрежата на Ticketstream. Местата, от които могат да бъдат закупени са магазините на Office 1 Superstore, TBI credit, M-Tel, Multirama, Technomarket, На Тъмно, както и онлайн на www.ticketstream.bg.

Билетите се продават на цена от 40 лв., а на място в деня на концерта цената ще е 50 лв. Началният час е 20:00ч.

Закупените досега билети за концерта ще важат и за новата зала без нужда от презаверка!

Вече са известни и подгряващите групи, които ще настроят публиката в “АРЕНА АРМЕЕЦ СОФИЯ” за симфоничния метъл на Tarja. Това са италианските групи Sylpheed и Scala Mercalli. Всяка от тях ще предложи нещо различно и интересно на българската публика.

Sylpheed е млада група, издала само няколко демо записа досега, но покоряваща все повече фенове в Европа и Щатите. Sylpheed е единствената италианска метъл група, свирила на престижния Sweden Rock Festival. Благодарение на двете дами в екипа, Ilenia на вокалите и цигуларката Noemi, шесторката създава оригинална музика, която не може да се ограничи в определен стил. Песните на Sylpheed съчетават метъл агресията с меланхоличното звучене на цигулката, а понакога в композициите им се прокрадват блек и траш рифове.

Scala Mercalli e друга италианска метъл група, създадена през 1992. Самите те определят стила си като епична смес от power, heavy и thrash метъл. През първите няколко години след създаването си не могат да установят постоянен състав на групата, и действат предимно като лайв банда. Scala Mercalli записват дебютния си албум през 2004.

Концертът на 26 януари ще е петото гостуване на Tarja Turunen в страната ни, след два концерта в София, гостуване на Каварна Рок Фест 2010 и мега спектакълa на “Скандинавския славей”, както я наричат феновете й, в Античния Театър в Пловдив на 21 септември 2011.

За концерта в Арена Армеец София магнетичната певица ще излезе заедно със собствената си група. Шоуто ще е част от световното турне на Tarja в подкрепа на актуалния й албум What Lies Beneath”. След обиколката музикантите ще се съсредоточат върху записите на нов албум и не възнамеряват отново ще започнат да правят концерти в близките пет години.